Skulle köpa husvagn – lurades på 25.000

Publicerad: 2017-07-20   Uppdaterad: 2023-04-18

Drömmen om en härlig campingsemester kan snabbt förvandlas till en riktig mardröm. Det fick Elinor Frandsen erfara. Hon var på jakt efter en ny husvagn på Blocket och hittade en Kabe i Sunne. Hon övertygades att ta ett lån på banken och betala 25.000 kronor i handpenning – men när hon sedan skulle träffa säljaren...

Skulle köpa husvagn – lurades på 25.000

Drömmen om en härlig campingsemester kan snabbt förvandlas till en riktig mardröm. Det fick Elinor Frandsen erfara.

Hon var på jakt efter en ny husvagn på Blocket och hittade en Kabe i Sunne. Hon övertygades att ta ett lån på banken och betala 25.000 kronor i handpenning – men när hon sedan skulle träffa säljaren visade det sig att det inte var samma person som lagt ut annonsen på Blocket.

En helt annan person hade publicerat annonsen och sedan gått under jorden med pengarna. Det här fallet tas nu upp av Aftonbladet.

”Han har slagit på bilregistret med numret på husvagnen. Det känns väldigt olustigt får jag säga. Det fläckar ju ned mig och mitt namn när det står så. Jag gillar det inte”, säger Pär Backman, som står som ägare på husvagnen, till tidningen.

Se inslaget om bedrägeriet här

Vi har tidigare skrivit om hur husbilsägare drabbas av falska bilförmedlare på nätet, som kommer över både bilen och pengarna. En bilförmedlare upplevs ofta som ett bekvämt sätt att sälja fordonet men alla är inte ärliga.

Om fordonet ägs av en annan person än den som lagt in adressen, och den som står registrerad på telefonnumret, kan det i vissa fall vara ett varningstecken – åtminstone om säljaren inte är ärlig med det. Bäst är att inspektera fordonet på plats och kolla säljarens legitimation.

I artiklarna här nedan kan du läsa mer om hur du känner igen bluffarna på Blocket och om hur du lyckas med begagnatköpet.

Rulla till toppen