Svenska tillverkare sticker ut hakan på Elmia

Publicerad: 2017-09-11   Uppdaterad: 2023-04-18

En dubbeldäckare till husvagn. En monter där besökarna får höra både ljud och känna doften från tillverkningen samt en gigantisk kupol innehållande en husvagn som kunden själv får utrusta. Det sägs att alla goda ting är tre. Vid Elmiamässan är det svenska tillverkare som sticker ut hakan och bjuder på det där lilla extra. ”Vår...

Svenska tillverkare sticker ut hakan på Elmia

En dubbeldäckare till husvagn. En monter där besökarna får höra både ljud och känna doften från tillverkningen samt en gigantisk kupol innehållande en husvagn som kunden själv får utrusta.

Det sägs att alla goda ting är tre. Vid Elmiamässan är det svenska tillverkare som sticker ut hakan och bjuder på det där lilla extra.

”Vår dubbeldäckare har redan haft två miljoner tittare på Facebook”, nämner Kabes vd, Peter Carenborn stolt.

Visst är det en ”show-stopper” men om intresset från kunderna finns så har husvagn- och husbilstillverkaren Kabe möjligheten att påbörja en serieproduktion.

Bara ett stenkast från Kabes monter både hörs och doftar det om Nordic Husbilar. I deras fall kliver kunderna in i garaget på en halvnaken husbil och får där via en videofilm se hur det går till när en husbil kommer till. Allt ackompanjerat med ljud från fabrikslokalen samt dofter från trå och annat som hör till.

Hos husvagnstillverkaren Polar, med säte vid södra porten till Lappland, ses en mäktig kupol där en Polar Customized står parkerad. Till skillnad från deras vanliga maskinpark där alla andra modeller är blåvita är denna serie, där köparna själva utrustar sin husvagn, svartvit.

”Intresset har varit över förväntan”, nämner Polars vd Tony Ekström och syftar på specialserien där kunderna sätter sin egen prägel på husvagnen.

Svenska tillverkare sticker ut hakan på Elmia
Rulla till toppen