Världsnyhet med två dörrar

Publicerad: 2018-09-04   Uppdaterad: 2023-04-18

36 olika planlösningar fördelat på fem olika husvagnsserier. Adria har en hel del nyheter att förmedla, och en av dem är en världsnyhet – Adora 673 PK med två entrédörrar.

Adora 673 PK är inte bara en ny modell för året, den kan bli en snackis lång tid framöver.

– Första idén var – hur kan vi skapa en husvagn för familjen där ungdomarna till stor del kräver egen tid där de kan vara för sig själva. Tanken med två entrédörrar är eget rum för ungdomar, alternativt ett separat tv-rum där man kan stänga om sig, säger Erna Povh, produktansvarig på Adrias husvagnsavdelning.

Världsnyhet med två dörrar
Smart lösning i gasolkofferten på serien Aviva.

Två entrédörrar har i och för sig funnits på husvagnar förut. Men succén blev aldrig stor. Där tror Erna att en förändring kan komma att ske via Adora 673 PK. En modell som utöver två entrédörrar även har separat dusch/toa och sängar (alla är över 200 centimeter långa). Serien Adora får fler detaljförändringar till 2019: Köksfläkt i alla modeller, sophink i kökslåda, nya led-bakljus, panoramafönster i tolv planlösningar och däck från Continental.

Även inom premiumserien Alpina händer en hel del. Precis som på Adora får alla modeller nya led-bakljus samt köksfläkt. Överskåpsluckorna är konkava för bättre lastutrymme och när det gäller 753 UP och 903 HT har de fått förnyad softclosefunktion på överbäddsskåpen. Nytt tillval är Adria Live Stream, en app-funktion med en mängd olika egenskaper.

Övriga serier får enstaka förändringar. Action går från två till tre modeller då 391 PD med tvärställd dubbelsäng och med Alkochassi tillkommer. Den kan för övrigt extrautrustas med infälld utegrill i karossen. När det gäller Altea tillkommer tre planlösningar: 472 PU (fransk säng), 472 PK (barnkammarvagn med fransk säng) och 502 UL (långbäddar). Till sist måste vi även nämna den smarta förvaringslösningen som finns i Avivaseriens gasolkoffert. En serie vars lättviktskonstruktion är fem procent lättare än i fjol.

Rulla till toppen