Nya Mercedes GLE hjälper till att backa med husvagnen

Publicerad: 2018-09-12   Uppdaterad: 2023-04-18

Mercedes har visat upp en ny generation av stora suv-modellen GLE, som konkurrerar i samma storleks- och prisklass som Volvo XC90. Det här blir förmodligen ingen vanlig dragbil på grund av prislappen, som i och för sig inte är officiell än men som ändå lär bli hög. Men Mercedes GLE bjuder på en hel del...

Nya Mercedes GLE hjälper till att backa med husvagnen

Mercedes har visat upp en ny generation av stora suv-modellen GLE, som konkurrerar i samma storleks- och prisklass som Volvo XC90.

Det här blir förmodligen ingen vanlig dragbil på grund av prislappen, som i och för sig inte är officiell än men som ändå lär bli hög. Men Mercedes GLE bjuder på en hel del detaljer som kan vara kul att drömma om för campingentusiasterna.

Den största nyheten är att Mercedes GLE får ett system som kallas Trailer Manoeuvring Assist, som kan ta över det många bilförare kanske tycker minst om: att backa med husvagn eller släp.

Systemet kan själv styra bilen när du backar med släp i upp till 5 km/h. Med hjälp av bilens infotainmentskärm kan du ange vart bilen ska backa och när bilen sedan sätter igång kan du hålla koll på omgivningen med hjälp av backkameran.

Bilen har en nyutvecklad version av Mercedes fyrhjulsdriftssystem 4Matic som kan skicka all kraft till antingen fram- eller bakhjulen om föraren kör fast.

Rulla till toppen