Pilote har stora nyheter för 2019 – backspeglar ersätts med kameror

Publicerad: 2018-09-12   Uppdaterad: 2023-04-18

Nästa år bjuder på flera intressanta nyheter från franska Pilote. Målet är att öka försäljningen med över 30 procent de kommande fyra åren, och då är det förstås viktigt att ligga i framkant när det gäller produkterna. Här är några av nyheterna som Pilote presenterar inför 2019. • Vissa modeller får ett nytt dubbelgolv som...

Pilote har stora nyheter för 2019 – backspeglar ersätts med kameror

Nästa år bjuder på flera intressanta nyheter från franska Pilote. Målet är att öka försäljningen med över 30 procent de kommande fyra åren, och då är det förstås viktigt att ligga i framkant när det gäller produkterna.

Här är några av nyheterna som Pilote presenterar inför 2019.

• Vissa modeller får ett nytt dubbelgolv som isolerar betydligt bättre än tidigare, och som väger mindre. Det ger högre lastkapacitet.

• Pilote V630J är en ny plåtis med långbäddar, och V600G2 Premium är ytterligare en ny modell med flexibelt slide out-kök.

• Pilote Xperience är en ny app som kan styra flera finesser som värme, batteri, belysning och vatten, och som blir standard i samtliga modeller. Den som vill kan kryssa i tillvalet Garmin Fusion med löstagbar skärm där finesserna därmed kan styras från sittgruppen eller sängen.

• I vissa Le Voyageur-modeller ersätts de vanliga ytterbackspeglarna med kameror. Att ersätta backspeglar med kameror har varit en dröm för designers i personbilsvärlden sedan många år, men det är först nu det blir verklighet tack vare nya EU-regler som tillåter nyheten. Kamerorna visar vad de ser på små skärmar inne i kupén. Kamerorna är mindre vilket gör att bilen inte blir lika bred som med speglar. De minskar också risken för att något ”gömmer sig i döda vinkeln” och de sänker bränsleförbrukningen med fem procent eftersom luftmotståndet blir lägre.

Rulla till toppen