Höll husvagnen som ”gisslan” – polisen hinner inte utreda

Publicerad: 2018-10-05   Uppdaterad: 2023-04-18

Att hyra ut husvagnen en vecka under sommaren kan bli en riktig mardrömshistoria – något som Aftonbladet skriver om. De hyrde ut husvagnen till två män, skrev kontrakt och krävde deposition. Men husvagnen kom inte tillbaka när den skulle – utan männen krävde 20.000 kronor för att lämna tillbaka den. Paret fick många telefonsamtal och sms som kändes obehagliga....

Höll husvagnen som

Att hyra ut husvagnen en vecka under sommaren kan bli en riktig mardrömshistoria – något som Aftonbladet skriver om.

De hyrde ut husvagnen till två män, skrev kontrakt och krävde deposition. Men husvagnen kom inte tillbaka när den skulle – utan männen krävde 20.000 kronor för att lämna tillbaka den.

Paret fick många telefonsamtal och sms som kändes obehagliga. Trots att paret har polisanmält händelsen blir det ingen utredning. Den har lagts ned i brist på bevis.

Brottsrubriceringen måste bli bedrägeri. Stöld går nämligen inte eftersom paret själva lämnat ifrån sig nycklarna till husvagnen, och det handlar heller inte om utpressning eftersom männen inte hotar med våld.

Vi har flera gånger skrivit om bedrägerier som drabbat husvagns- och husbilsägare. Det har bland annat handlat om falska bilförmedlare som försvinner med både bil och pengar och bedragare på Blocket som tar emot handpenning utan att sälja någon bil.

Rulla till toppen