Tekniska framsteg hos Polar

Publicerad: 2018-10-28   Uppdaterad: 2018-10-23

Polar gör stora tekniska framsteg, bland annat en ny lösning för fjärrstyrning av vagnens funktioner – Polar Connect. Dessutom blir Polar unik med uppvärmt gråvattenavlopp som standard.

Polar Connect är ett nytt system för fjärrstyrning av vagnen. Via en app styrs bland annat värme, kylskåp och belysning. Ägaren kan kolla status på vagnen och hantera larmet. Lösningen bygger på ett inbyggt SIM-kort som aktiveras automatiskt. Appen finns för iOS och Android.

En annan finess som från 2019 är standard i varje Polarvagn är uppvärmt avlopp. Nu är det slut med att gå ut en kall, mörk vinterkväll för att knacka is från utloppet. Kompressorkyl är nästa grej då kunderna numera kan välja till ett kylskåp med kompressor – i stället för absorptionsteknik. Kompressorn drivs med el, ger effektivare kyla och drar mindre energi. Absorptionskylskåpen är emellertid fortfarande standard.

Från och med 2019 sitter en Paxfläkt i varje Polarvagn med TR-planlösning (bakre toalett). Pax är svensktillverkad, driftsäker och tyst. Vidare har golv-värmesystemet fått en kulventil, så att fördelningen av det varma vattnet blir jämnare över hela golvet. Systemet har en separat cirkulationspump som styrs via Polar Connect. Till sist: Polar fyller 55 år och det firar de med en speciell jubileumsversion av 590 CTH Customized. Vagnen har bland annat ett gigantiskt vinkelkök.

Rulla till toppen