Annorlunda husbil från Indien

Publicerad: 2018-10-29   Uppdaterad: 2023-04-18

Indien är kanske inte det första landet vi tänker på när husbilar kommer på tal. Indiska specialbyggaren Pinnacle Specialty Vehicles erbjuder emellertid lösningar med fokus på det annorlunda.

Hade det funnits husbilar i science fictionserien Månbas Alpha hade de kanske sett ut som Pinnacles modell Finetza. Den första indiskbyggda husbilen med slide out.

Den är byggd utifrån basfordonet Force Motors Traveller, en 3,2-liters motor på 115 hästkrafter. Husbilen mäter 685 centimeter, 844 centimeter med den bakre slide outen utfälld. Låga kofångare, höjt tak, kjolsidor och utstickande fälgar ger ett lite udda exteriört utseende.

Annorlunda husbil från Indien

Men även insidan är annorlunda. Där noteras en sittgrupp med fyra fåtöljer, modern teknik med välvd tv-skärm och en hel del annat smått och gott. Kylskåpet är av typ hotellrumsminibar, och även hygienutrymmet är minimalt. Toalett finns, dusch är extra.

Nattavdelningen beskrivs som ”master bedroom” och dörren styrs via app. Finetza visades första gången vid Indiens Auto Expo. Priset landar på 5 miljoner rupees, vilket motsvara cirka 655 000 kronor.

Annorlunda husbil från Indien
Rulla till toppen