Het sommar – kallare handel

Publicerad: 2018-10-30   Uppdaterad: 2018-10-23

Enligt en studie som säljsajten Blocket gjort, dämpades begagnathandeln med husbilar och husvagnar under sommaren. Men försäljningen väntas stiga när temperaturerna sjunker.

Sommarens värmebölja har inneburit färre annonser i kategorin husvagn/husbil, vilket i sin tur har lett till ett minskat utbud och höjda snittpriser.

Antal annonserade husvagnar/husbilar på Blocket minskade under juni och juli med fyra respektive två procent jämfört med samma period förra året. Nu när temperaturerna sjunker väntas försäljningen stiga.

– Den extrema sommarvärmen har gjort att många inte orkat ta tag i sin begagnathandel. Nu när de svalare temperaturerna sveper in över Sverige förväntas försäljningen åter stiga. Om du ska sälja din husvagn eller husbil är det läge att passa på nu när utbudet fortfarande är litet. Sett till de varumärken som eftersöks just nu är det många tillverkare i toppen vars fordon är anpassade för att även klara den svenska vintersäsongen, säger Linnéa Aguero, presschef på Blocket.

MEST SÖKTA PÅ BLOCKET NU

Husvagnar:
Kabe, Hobby, Polar, Adria, Solifer

Husbilar:
Kabe, Hymer, Hobby, Adria, Volkswagen

Rulla till toppen