Branschen ser hoppfullt på framtiden. Foto: Elmia AB

34 502 besökte Elmiamässan

Publicerad: 2018-11-27   Uppdaterad: 2018-11-23

Under fem dagar samlades aktörerna i branschen för att visa 2019 års nyheter på Elmia i Jönköping. Intresset för det mobila livet är fortsatt stort och husvagnarna förväntas öka sin försäljning under kommande år.

Nästa år stiger husvagnsförsäljningen i Sverige, det visar en färsk branschundersökning* som Elmia Husvagn Husbil låtit göra. Enligt branschens återförsäljare kommer försäljningen av husvagnar att stiga med 1,8 procent under 2019.

När branschen får sia om framtiden utkristalliseras några tydliga tekniktrender: Lättare fordon, utvecklad batteriteknik och mer digital teknik i husvagnarna och husbilarna är att vänta. Liksom tidigare år var det fullbokat på den populära mässcampingen där omkring 7 000 personer bodde.

– Vi på Elmia är väldigt nöjda med årets mässa. Vi vet sedan tidigare att ett valår innebär något färre besökare. Trots valåret besöktes mässan av 34 502 besökare. Flera av utställarna uppger att de slog tidigare försäljningsrekord, säger Klas Brandt, projektledare för Elmia Husvagn Husbil, samtidigt som han hälsar alla varmt välkomna igen 11-15 september nästa år.

* Undersökningen genomfördes under augusti 2018 och bygger på information från återförsäljare som motsvarar 80 procent av den svenska försäljningen.