Historiskt bra campingsäsong

Publicerad: 2018-12-18   Uppdaterad: 2018-12-18

Sveriges campingplatser kan blicka tillbaka på en fantastisk säsong. I den årliga undersökning som branschorganisationen SCR Svensk Camping genomfört, uppger 85 procent att de haft bättre eller lika bra beläggning som förra året.

Svensk campingnäring har haft en uppåtgående trend under många år – 2018 inget undantag. Och inget tyder på att den trenden är på väg att brytas. Årets undersökning bland SCR Svensk Campings medlemmar visar snarare på en ovanligt stor ökning av antalet gästnätter. 85 procent av de campingplatser som deltog i undersökningen har uppgett att de haft bättre eller lika bra beläggning som 2017 och 34 procent uppger att de ökat med hela tio procent eller mer.

– Förra året hade Sveriges campingplatser 15,7 miljoner gästnätter. 2018 ser nu ut att bli ytterligare ett rekordår och vi räknar med att nå fler än 16 miljoner gästnätter, säger Peter Jansson, tf vd på SCR Svensk Camping.

Bland siffrorna noteras även att de internationella gästerna har ökat. 89 procent av medlemmarna uppger bättre eller lika bra beläggning av internationella gäster som i fjol och 23 procent anger att beläggningen ökat med tio procent eller mer.

– Vårt långsiktiga arbete med marknadsföring och målsättningen att göra Sverige till Europas bästa campingdestination ger resultat, säger Peter Jansson.

Fotnot: Undersökningen omfattar beläggningen till och med vecka 34 och gäller medlemmar i branschorganisationen SCR Svensk Camping.

Rulla till toppen