Christian Schmeikal har en rad nya idéer för Cesarstugan.

Ny ställplats utanför Falköping

Publicerad: 2019-01-31   Uppdaterad: 2019-01-21

På Mössebergs sluttning med utsikt mot Hornborgasjön ligger värdshuset Cesarstugan. Nu har de öppnat ställplats och välkomnar såväl husvagns- som husbilsturister för övernattning och upplevelser av ett annorlunda slag.

Den lilla socknen Östra Tunhem är en sällsynt charmig del av omgivningarna runt Hornborgasjön i Västergötland. Om man kör från Falköping mot Skara är det efter några kilometer skyltat mot Cesarstugan.

Värdshuset i gammaldags stil har funnits länge och det har även bageriet, handelsboden, teatern och museet med 50 vaxfigurer i naturlig storlek.

Anläggningen har sedan något år nya ägare. Emma och Christian Schmeikal heter de nya entreprenörerna som är fulla av idéer för framtiden. En av de första förändringarna var att upplåta övernattningsparkering för såväl husvagnar som husbilar. Ställplatsen, som är under utbyggnad, är öppen alla dagar hela året medan övriga aktiviteter på vinterhalvåret är öppna endast på veckosluten. 

– Vi har möjlighet att hjälpa våra gäster med både el och tillgång till toaletter och duschar, säger Christian Schmeikal.