Elmia får ny utställningshall

Publicerad: 2019-02-28   Uppdaterad: 2019-02-27

Kommunfullmäktige i Jönköping har givit klartecken för Elmias planerade utveckling. Nästa höst sätts spaden i marken och 2021 väntas den nya utställningshallen på 10 000 kvadratmeter stå klar.

– Ett väldigt glädjande och viktigt besked som innebär stora möjligheter, framför allt för våra kunder. Nu får vi möjlighet att ta våra befintliga mässor till en ny nivå, samtidigt som det skapar förutsättningar för nya affärer, säger Lotta Frenssen, vd på Elmia.

Planerna på en ny utställningshall har funnits ett tag och det handlar om en omfattande fastighetshetsutveckling av Elmias anläggning på närmare en halv miljard kronor.

Utbyggnaden betyder att de kan öka antalet utställare. Tack vare en smartare fastighet säger man sig kunna öka effektiviteten och flexibiliteten gällande logistik kring mässorna. För att inte tappa fart är projekteringen redan påbörjad och enligt den nuvarande tidplanen ska byggnationen börja under hösten 2019. Bygget sker sedan i etapper och förhoppningen är att den nya utställningshallen ska stå klar till Elmias 60-årsfirande 2021.

– Vi har stor erfarenhet av flera utbyggnader och utvecklingsarbeten genom åren. Vi anpassar bygget efter verksamheten för att minimera eventuella störningar och kan till och med nyttja själva byggarbetsplatsen för att visualisera de branscher som möts här, säger Lotta Frenssen.

Elmia Husvagn Husbil 2019 äger rum 11-15 september.

Rulla till toppen