Enklare att boka camping på internet

Publicerad: 2019-04-29   Uppdaterad: 2019-04-24

Hollistay, en ny tjänst på campingmarknaden som kan liknas vid ett Booking.com, har lanserats. Där kan husvagns- och husbilsresenärer hitta och boka Nordens alla 2 300 campingplatser online.

Hollistay är helt unik i sitt slag och samlar information om Nordens alla campingar och erbjuder bokning via en samlad plattform. Lösningen ska göra det så enkelt som möjligt att hitta och boka en campingplats. Bakom idén och grundare av Hollistay är paret Malin och Lars Mellstrand som tidigare ägt åtta campingar under tio års tid. 

– Vi vill förändra campingbranschen enligt dagens krav på resande. Campingbranschen har i regel legat lite efter när det kommer till digitalisering. För att boka en campingplats tog det minst åtta steg med eftersökning, telefonsamtal och så vidare, innan man kunde göra en bokning. Nu räcker det med några få klick, säger Lars Mellstrand. 

I Norden är det väldigt vanligt att ge sig iväg och campa spontant, mycket beroende på vädrets makter. Därför erbjuder Hollistay även avbokningsmöjlighet inom 48 timmar, precis som hotellbranschen.
I vanliga fall gäller oftast 40 dagars avbokningsrätt inom campingbranschen. 

– Det har blivit väldigt trendigt att campa. Från att vi tidigare åkte på chartersemester vill vi nu uppleva närområdet och resa mer hållbart, avslutar Malin Mellstrand.

Rulla till toppen