Orsa Camping har nu fått sin efterlängtade, femte stjärna.

Femte stjärna till Orsa Camping

Publicerad: 2019-05-02   Uppdaterad: 2019-04-24

Orsa Camping blir Dalarnas första femstjärniga camping. Det står nu klart sedan branschorganisationen SCR klassificerat campingen med högsta betyg – något som 16 stycken SCR-anslutna campingplatser har.

Belägen vid Orsasjön med kilometerlång sandstrand och blånande berg som kuliss är Orsa Camping en riktig pärla.

– Orsa Camping är en fantastisk idyll och är Dalarnas mest besökta camping som ändå aldrig känns trång. Nu kommer vi att fortsätta satsa på att Orsa Camping ska bli Sveriges bästa familjecamping, säger Anders Östring, campingchef på Svenska Campingpärlor, i ett pressmeddelande.

Orsa Camping har under de senaste åren jobbat hårt för att få en extra stjärna och därmed bli femstjärnig. Bland mycket annat har servicehusen renoverats, skyltningen har förbättrats liksom städrutiner. Här finns också en rad roliga aktiviteter för barn i alla åldrar, ett särskilt hundbad med hunddusch, bowling och mycket annat. En bidragande orsak till att gäster känner sig så hemma på Orsa Camping tror Natalie Yxerius, platschef, är den härliga stämningen.

– Vi har jobbat hårt i många år med att utveckla värdskapet. Vi har en fantastisk personalgrupp med en hel del sommarjobbare som alla har ett och samma mål – att bli Sveriges bästa familjecamping.