B-Class Masterline är Hymers nya flaggskepp som finns i två tappningar.

Masterline – ny husbilsduo från Hymer

Publicerad: 2019-05-24   Uppdaterad: 2019-05-23

Hymer breddar sitt sortiment med två helintegrerade husbilar – B-Class Masterline. Modellerna är baserade på MB-Sprinter med Hymers SLC-chassi och heter B 780 ML (långbäddar) respektive B 790 ML (dubbelsäng).

B-Class Masterline genomsyras av mer teknik och bättre komfort. De båda husbilarna mäter 789 centimeter längd och 235 centimeter bredd. Totalvikten är 4 500 kilo.

En märkbar detalj är den svängda vindrutan runt frontpartiets hörn som ger utmärkt sikt åt sidorna. Vidare är entrédörren nyckellös, istället används ett RFID-chip. Garaget är öppningsbart från båda håll och är godkänt för 350 kilo last. Med en förstärkning kan ytterligare 100 kilo läggas till. Slätt dubbelgolv gäller och ett genomgående, utvändigt packutrymme mellan entrédörr och backhjul finns. 

Vattentankarna rymmer 180 liter (färskvatten) och 150 liter (spillvatten). Kylskåpet går att öppna från båda håll. Bakom soffan finns plats för en 32-tumstv med elmotor. 

Dubbelsängen i 790-modellen är kingsize (156 centimeter bred) och är elektriskt höjdjusterbar. 

Som standard är drivlinan en 414 CDI-motor på 143 hästkrafter. Som tillval finns 177 hästkrafter, antingen som sexväxlad manuell eller nioväxlad automat. Det finns ett antal förarstödsystem att tillgå: sidvindsstabilisering, avstånds- och bromsassistans. Även fyrhjulsdrift finns på tillvalslistan. Karossen kan beställas i antingen vitt eller silver. I slutet av maj finns de ute på marknaden. Priset är i dagsläget okänt.