Miljövänligt i Kapellskär

Publicerad: 2019-07-02   Uppdaterad: 2019-06-23

Redan förra året stod de nya husbilsplatserna klara. I år är hela Kapellskärs camping tillfixat med nytt servicehus, återvinningsstation och automatisk tömning av kassettoaletter samt grå- och svartvatten.

– Vi tog över campingen för tre år sedan och har från första stund målmedvetet satsat på utbyggnad och renovering för att möta våra gästers önskemål och att jobba hållbart. Vårt kustnära läge gör det extra
viktigt att värna om vår unika natur och där är återvinning en viktig del, berättar Lotta Unosson som tillsammans med sin sambo Peter Andersson driver Kapellskärs camping, vandrarhem och gästhamn.

Ett mycket uppskattat inslag i deras nyinvestering är den automatiska tömningen av kassettoaletten samt den självspolande plattan för grå- och svartvatten. 

– Vi ser det som både bekvämt och miljövänligt att allt avfall tas om hand och välkomnar även externa gäster som inte bor på campingen att tömma sin toalett hos oss, säger Lotta Unosson.

De nya hubilsplatserna har en hård, plan yta som är tre meter bred och elva meter lång samt tillgång till el, belysning och färskvatten. Ytan mellan ställplatserna är fyra meter och gräsbeklädd. 

– Många av våra gäster är resenärer till Åland, Finland och Baltikum och där är husbilsplatserna ett populärt anslutningsboende nära hamnen. Åland är ett populärt resmål för dagkryssning och för de gäster som väljer låta husbilen eller husvagnen stå kvar på campingen erbjuder vi fri busstransport till och från färjan, nämner Lotta Unosson. 

Utöver de 24 husbilsplatserna finns även 48 campingtomter med el, ett dussin campingstugor, tältplatser, servicehus och reception med minilivs. Campingplatsen är belägen i Riddersholms naturreservat med Ålands hav som närmaste granne.

Rulla till toppen