Hyr husbil på campingplatsen

Publicerad: 2019-08-02   Uppdaterad: 2023-04-18

Sugen på en husbilssemester i det vackra sommarsverige? I år lanseras Sveriges första helhetskoncept med husbilsuthyrning på camping. Hemester (semester hemmavid), delningsekonomi och glamping i ett och samma koncept. Allt gästerna behöver göra är att dyka upp. 

Rent A Camper heter konceptet, som inledningsvis kommer att erbjuda husbilar på First Camps destinationer i Malmö och Varberg, för vidare färd ut i semestersverige.

First Camp ser initiativet som en del av en större samhällstrend. Att lansera husbilsuthyrning är kedjans svar på konsumenternas nya önskemål – att leva miljövänligt och dela på resurserna.

Hyr husbil på campingplatsen
Unni Åström, vd för First Camp.

– Allt fler vill semestra hållbart, gärna på hemmaplan. Dessutom ser vi hur delningsekonomin har gått från snackis till verklighet. Även de som inte är inbitna campare ska kunna upptäcka campingens charm, säger Unni Åström, vd för First Camp.

26 april öppnade bokningen, och från och med 2 juni flyttar de första hyresgästerna in. Allt från familjevänliga alternativ till superlyxiga husbilar.

Fordonen står redo på campingen när gästerna anländer, fullt utrustade med allt som behövs för en trevlig semester. Sängkläder, köksutrustning, solstolar, full tank och gasolflaska ingår. Det är bara att vrida på nyckeln och fara iväg.  

– Vi tar husbilen närmare kunderna. För många är det vare sig praktiskt eller ekonomiskt möjligt att äga en husbil, men drömmen om en husbilssemester finns ändå. Vi hoppas att årets satsning blir den succé vi förväntar oss, och att vi då kan expandera konceptet och erbjuda uthyrning på alla First Camps destinationer de kommande åren, säger initiativtagaren Charles Fjellsöy, vd för Varbergs Husbilar och Rent A Camper.

Rulla till toppen