Detheffs husvagnsfamilj växer

Publicerad: 2019-08-28   Uppdaterad: 2019-08-26

Dethleffs pampiga husvagnsserie Generation Scandinavia fortsätter att växa. Nu tillkommer två planlösningar, både för familjer och par. Två planlösningar extra blir det även inom den klassiska serien Nomad.

Med riklig standardutrustning och attraktivt pris har Generation Scandinavia sakta men säkert börjat slå sig in på den svenska marknaden. Ett ess i rockärmen är att de även är konstruerade för åretruntbruk.

595 RK heter den nya familjevagnen där akterpartiet består av en bred fransk säng och kidsens våningssäng, medan en stor loungesittgrupp finns i fronten. Vagnen är enkelaxlad och 250 centimeter bred. Tandemaxlade 655 RE är också ny och den ses som en lägenhet på hjul – för paret. Planlösningen är långbäddar där Dethleffs flirtar lite extra med de fullvuxna då den ena bädden mäter 215 centimeter.

Interiören har ett nytt utseende på snickerierna och ny utformning av överskåpsluckorna. Nu ses en varm, ljus träton samt kromade detaljer på överskåpen. Detta kombineras med antracitfärgad dynklädsel med ljusgrå kant. 

Standard på samtliga Generation Scandinavia är bland annat slät kaross, aluminiumfälgar, dragkåpa, rangerhandtag i krom, Midi-Heki med vev, kupéinsteg med 70 centimeter bred ingångsdörr, stämningsbelysning, vattenburen värme och golvuppvärmning, isolerade och uppvärmda avloppsledningar samt XPS-isolering. 

När det gäller Nomad är 490 EST (långbäddar som är över två meter långa) och 490 BLF (fransk säng) nya.

Nu är det inte bara planlösningarna som är nya utan de har lyckats förena det klassiska utseendet med praktisk nytta och modern design (möbelfronter i ljusbrunt, överskåpsluckor i högglansig gråbeige nyans samt golv med elegant stenlook). Även köksenheten är sprillans ny med bland annat upplyst bakvägg, utdragbara trådkorgar och stort kylskåp. Utsidan är emellertid lämnad i fred. Totalt finns det ett dussin planlösningar i denna serie.

Rulla till toppen