MB-Sprinter vinner ny mark

Publicerad: 2019-08-30   Uppdaterad: 2019-08-26

Fiat fortsätter att dominera marknaden bland husbilstillverkarna. Men nu får den italienska biltillverkaren se upp eftersom Mercedes-Benz skriver allt fler husbilskontrakt som chassileverantör.

Till 2020 väljer bland annat premiummärket Carthago att använda sig av Sprinter som basfordon och det på deras linermodeller Chic E-Line och S-Plus. Tidigare har de byggts på Fiat med Alkos låga chassi (E-Line) respektive Iveco Daily (S-Plus).

Dessa finns fortfarande kvar, men nu med tillägget att en framhjulsdriven MB-Sprinter också finns som chassialternativ med extraval som lågbyggd Alko-chassi, tandemaxlad med 5 500 kilos totalvikt, nioväxlad automatlåda och MBUX-multimediasystem. 

Inga markanta, men vissa exteriöra ingrepp, har skett. LED-strålkastarna är nya och vindrutan är 13 centimeter högre än på föregångarna. Om kunden väljer en MB-Sprinter som basfordon får de en ny karossgrafik på köpet, inkluderat en ny grill med en stjärna som ersätter Carthagos egen logotype.

En trio S-Plus och fyra Chic E-Line kan beställas med Sprinterchassi och ytterligare en om man väljer Fiat Ducato inom den sistnämnda modellserien.

Rulla till toppen