Camping vann tävling om drömlekplats

Publicerad: 2019-10-01   Uppdaterad: 2019-09-23

Lekplatsleverantören Kompan utlyste tävlingen – Hur ser din drömlekplats ut? Det lockade Johannesvik Campings ägare Ingvar Klevekil vars bidrag blev en vinst. Nu finns en helt ny lekplats på campingen.

Johannesvik Camping i Kungshamn är nytänkande och vill fortsätta attrahera sina gäster. De traditionella campingbesökarna har idag andra krav och vill inte bara ta det lugnt på semestern utan också vara aktiva. Och det är något campingens ägare har tagit fasta på.

– Det ska finnas aktiviteter för både barn och vuxna, säger Ingvar Klevekil, som är en av ägarna till campingen, i ett pressmeddelande.

Lekplatsen är indelad i två områden. En yta för de allra yngsta med gungor och lekutrustning för barn mellan 1–4 år. På den större ytan finns mer utmanande lek för de större barnen med både ett piratskepp och ett slott samt ett åtta meter högt klätternät. Runt campingen finns även ett motionsspår för vuxna.

– Tanken är att föräldrar ska kunna se sina barn från sin campingplats och känna sig trygga. Om barnen trivs så trivs alla, även föräldrarna. Det är ett motto för campingen, säger Ingvar.

Campingplatsen har funnits sedan 1957 och är ett familjeägt företag. Fram till 2016 drevs den av Ingvar och hans syskon men nu är det Ingvar och hans två barn som driver verksamheten.

Nya trender inom campandet gjorde att de började fundera på att förnya platsen. Gästenkäter visade att aktivitet var ett önskemål från alla. Därför har man valt utmanande lekutrustning som kan aktivera både små och stora barn.

Redan nu kan man se att det är fler familjer som söker sig till Johannesvik – och barnfamiljerna vill ha platser nära lekplatsen, vilket har varit syftet med drömlekplatsen.

Rulla till toppen