Niostegad automat för Fiat

Publicerad: 2019-10-04   Uppdaterad: 2019-09-23

Fiat presenterar nu sina nya motorer, enligt Euro6d-Temp, vilket innebär ett stort steg framåt i utvecklingen. Samtidigt lanserar de en fullfjädrad automatlåda som är en konkurrent till det som Mercedes-Benz Sprinter lockar med.

Fram till nu har Fiat Ducato inte haft någon riktig automatlåda, utan det har handlat om en ganska trött växlingsrobot som tar tid på sig att peta i växlarna, framför allt på låga växlar.

Nu blir det andra bullar med den nya niostegade och ”riktiga” automatlådan som gör färden precis så smidig och lågvarvig som man önskar. Detta är emellertid inte den enda nyheten från Fiat.

Nu finns det nya motorer med 120, 140, 160 och 180 hästkrafter, alla med 2,3-litersmotorer. De nuvarande två-litersmaskinerna utgår. De ovan nämnda har i sin tur ett vridmoment på 320 Nm, 350 Nm, 400 Nm respektive 450 Nm.

De tre sistnämnda går att få som automat där det finns en liten knapp bredvid växelföraren där man kan välja lägena Normal, ECO och Power. Fler aktiva säkerhetssystem ingår också hos nya Fiat Ducato – autobroms, stopp/start-system, döda vinkeln-varnare samt RCP (indikerar om fordon kommer från sidan).

Rulla till toppen