Niostegad automat för Fiat

Nya Fiat Ducato har en niostegad, ”riktig” automatlåda.

Niostegad automat för Fiat

Fiat presenterar nu sina nya motorer, enligt Euro6d-Temp, vilket innebär ett stort steg framåt i utvecklingen. Samtidigt lanserar de en fullfjädrad automatlåda som är en konkurrent till det som Mercedes-Benz Sprinter lockar med.

Publicerad

Fram till nu har Fiat Ducato inte haft någon riktig automatlåda, utan det har handlat om en ganska trött växlingsrobot som tar tid på sig att peta i växlarna, framför allt på låga växlar.

Nu blir det andra bullar med den nya niostegade och "riktiga" automatlådan som gör färden precis så smidig och lågvarvig som man önskar. Detta är emellertid inte den enda nyheten från Fiat.

Nu finns det nya motorer med 120, 140, 160 och 180 hästkrafter, alla med 2,3-litersmotorer. De nuvarande två-litersmaskinerna utgår. De ovan nämnda har i sin tur ett vridmoment på 320 Nm, 350 Nm, 400 Nm respektive 450 Nm.

De tre sistnämnda går att få som automat där det finns en liten knapp bredvid växelföraren där man kan välja lägena Normal, ECO och Power. Fler aktiva säkerhetssystem ingår också hos nya Fiat Ducato – autobroms, stopp/start-system, döda vinkeln-varnare samt RCP (indikerar om fordon kommer från sidan).

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1545 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 558 fristående campingplatser och 614 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 373 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2019-12

  • Husvagn & Camping 2019-11

  • Husvagn & Camping 2019-10

  • Husvagn & Camping 2019-09

  • Husvagn & Camping 2019-08

  • Husvagn & Camping 2019-07

  • Husvagn & Camping 2019-06

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842