Nytt kraftpaket för Niesmann

Publicerad: 2019-10-08   Uppdaterad: 2019-09-23

Maximalt oberoende med ström för flera dagar. Låter det för bra för att vara sant? Nu lanserar Niesmann+ Bischoff ett Litium-energi-paket till serierna Arto, Flair och Smove.

– Detta är ett genombrott av högsta klass när det gäller att vara oberoende av yttre energi. Med en genomsnittlig förbrukning när det gäller belysning, tv, hårtork, vattenpump och ventilation kan man enligt våra tester klara sig i upp till nio dagar, säger Hubert Brandl, vd för Niesmann+Bischoff GmbH. 

Bakom Litium-energipaketet finns ett enhetligt system med tre litium/järnsulfatbatterier, vilket innebär 300 Ah i Arto och upp till 400 Ah i Flair.

Till detta hör en laddningsbooster, batteriövervakning, Battery Management System (BMS) och en kraftfull kombination av laddare (100 A) och växelriktare (3 000 W). På taket är två högeffektiva solcellspaneler om vardera 125 W monterade. För optimal laddning ingår även en solcellsregulator av typ Maximum Power Point Tracking (MPPT).

I Smove är ”paketet” något mindre med dubbla litiumbatterier (200 Ah) och två solcellspaneler på vardera 160 W. Laddaren och växelriktaren är på 70 A respektive 1 600 W.  Tack vare införandet av Litium-energi-paketet har batterikapaciteten blivit avsevärt högre. I Arto ökar den från 143 Ah med AGM-batterier till 285 Ah med litium.

Rulla till toppen