Nytt kraftpaket för Niesmann

Med det nya batteripaketet sänder Niesmann en signal till dem som älskar att fricampa. Nu kan man klara sig länge utan elstolpe.

Nytt kraftpaket för Niesmann

Maximalt oberoende med ström för flera dagar. Låter det för bra för att vara sant? Nu lanserar Niesmann+ Bischoff ett Litium-energi-paket till serierna Arto, Flair och Smove.

Publicerad

– Detta är ett genombrott av högsta klass när det gäller att vara oberoende av yttre energi. Med en genomsnittlig förbrukning när det gäller belysning, tv, hårtork, vattenpump och ventilation kan man enligt våra tester klara sig i upp till nio dagar, säger Hubert Brandl, vd för Niesmann+Bischoff GmbH. 

Bakom Litium-energipaketet finns ett enhetligt system med tre litium/järnsulfatbatterier, vilket innebär 300 Ah i Arto och upp till 400 Ah i Flair.

Till detta hör en laddningsbooster, batteriövervakning, Battery Management System (BMS) och en kraftfull kombination av laddare (100 A) och växelriktare (3 000 W). På taket är två högeffektiva solcellspaneler om vardera 125 W monterade. För optimal laddning ingår även en solcellsregulator av typ Maximum Power Point Tracking (MPPT).

I Smove är "paketet" något mindre med dubbla litiumbatterier (200 Ah) och två solcellspaneler på vardera 160 W. Laddaren och växelriktaren är på 70 A respektive 1 600 W.  Tack vare införandet av Litium-energi-paketet har batterikapaciteten blivit avsevärt högre. I Arto ökar den från 143 Ah med AGM-batterier till 285 Ah med litium.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1545 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 558 fristående campingplatser och 614 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 373 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2019-12

  • Husvagn & Camping 2019-11

  • Husvagn & Camping 2019-10

  • Husvagn & Camping 2019-09

  • Husvagn & Camping 2019-08

  • Husvagn & Camping 2019-07

  • Husvagn & Camping 2019-06

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842