Alko HY4 uppgraderas

Publicerad: 2019-10-10   Uppdaterad: 2023-04-18

Från och med oktober kommer Alko HY4 (hydrauliska stödben för husbilar) att kunna styras via en app i mobiltelefonen som fungerar med såväl Android som iOS.

Alko HY4 uppgraderas

På skärmen ses den fysiska handkontrollen avbildad och manövreringen är exakt densamma. Kommunikationen med HY4 styrenhet sker med hjälp av Bluetooth via AL-KO 2-Link system. Ett system som redan finns tillgänglig för husvagnar med ett antal funktioner.

I appen tillkommer också en vågfunktion som inte finns i den vanliga fysiska handkontrollen. Med ett tryck sätter användaren igång en vägningsprocess. Benen körs ut/in automatiskt och samtidigt registreras vikten både fram och bak, vilken visas på skärmen. Hela proceduren tar cirka 3 minuter.

Appen tillsammans med 2-Link sändare kommer även att kunna eftermonteras och leverans beräknas komma igång i oktober/november. 

HY4 är unikt på marknaden genom att varje ben har en egen motor i en sluten enhet. Inga dragningar av oljeslang, inne eller under bil krävs. Allt monteras under bodelen på chassiet. Först ut att visa systemet är Caravan Salon i Düsseldorf.

Rulla till toppen