Stark campingsäsong

Publicerad: 2019-11-26   Uppdaterad: 2019-11-18

Sveriges campingplatser har haft ytterligare en mycket stark säsong. Det visar den årliga undersökning som branschorganisationen SCR Svensk Camping genomför bland sina medlemmar. I undersökningen uppger 81 procent att de haft en lika bra eller bättre beläggning jämfört med 2018.

Undersökningen omfattar beläggningen till och med vecka 36 och gäller medlemmar i branschorganisationen SCR Svensk Camping.

Branschorganisationen prognosticerar med en ökning av antalet gästnätter över hela landet till cirka två-tre procent under hela 2019. Om trenden håller i sig årets sista månader blir 2019 därmed ett nytt rekordår för branschen.

I undersökningen uppgav 81 procent av de SCR-anslutna campingplatserna att de haft bättre eller lika bra beläggning som 2018. 39 procent ansåg att beläggningen har ökat med mer än fem procent medan 53 procent uppger att husbilsboendet ökat mest.

– Förra året hade Sveriges campingplatser för första gången mer än 16 miljoner gästnätter och det ser alltså ut som att vi överträffar det rekordet redan i år. Naturen, friheten och campingplatsernas lägen lyfts ofta fram av våra gäster som det bästa med campingsemester. Vi ser också en fortsatt stark ökning av husbilsturismen. Idag har vi mer än dubbelt så många gästnätter i husbil som 2010 vilket bidrar till längre säsonger på destinationerna, säger Peter Jansson, tf vd på SCR Svensk Camping.

 

Rulla till toppen