Elmias utbyggnad blir försenad

Publicerad: 2020-02-04   Uppdaterad: 2020-01-28

Byggnationen av en ny mässhall på Elmia försenas vilket innebär att den nya mässhallen sannolikt inte kommer bli klar till Elmias 60-årsjubileum år 2021.

Förseningen av byggnationen beror på en begäran om överprövning av beslutet i den offentliga upphandlingen om vem som ska få entreprenaden.

– Vi tycker det är tråkigt för alla inblandade parter att projektet inte kan startas eller slutföras enligt vår tidplan. Men eftersom Jönköpings Kommuns Fastighetsutveckling AB är ett kommunalt bolag som lyder under lagen om offentlig upphandling respekterar vi processen för överprövning och nu ligger ärendet hos Förvaltningsrätten, säger Magnus Olsson, vd för Jönköpings Fastighetsutveckling AB.

Kommunfullmäktige i Jönköping gav klartecken till den planerade utbyggnaden av Elmia för ett år sedan, i november 2018. Utbyggnaden omfattar bland annat en ny utställningshall på 9 000 kvadratmeter bakom Tipshallen, tillsammans med nya mässtråk, restauranger, kök och förråd.

Den beslutade projektkostnaden är 480 miljoner kronor. I beloppet ingår då även en upprustning av befintliga ytor i anslutning till nybyggnaden. Byggnationen är planerad att göras i etapper för att minimera störningar av verksamheten och var beräknad att vara klar lagom till Elmia Husvagn Husbil i slutet av augusti 2021.

Rulla till toppen