Stor husbilsfest i Stockholm

Publicerad: 2020-02-05   Uppdaterad: 2020-02-05

Planera in 6–8 mars i almanackan, för då sker ett stort husbilsshowroom i Kista. Husbil 2020 Stockholm – frihet på hjul, är dess namn.

För inte så länge sedan valde arrangörerna till Kistamässan, Caravan Stockholm, att ställa in. Det dröjde inte länge förrän Joakim Norberg, vd för Autohallen, tog initiativet till ett ersättande event. Tillsammans med ett stort antal husbilsaktörer från framför allt Mälardalenregionen arrangerar de nu en egen utställning på 4 000 kvadratmeter i samma lokal som Kistamässan.

–      Autohallen, Skokloster Husbilar & Husvagnar, Henrikssons Husvagnar & Husbilar, Solhem Husbil, Albins Husbilar och S Karosser är klara och vi förhandlar fortfarande med fler husbilsaktörer, meddelar Jens Carlsson från Autohallen, som är projektansvarig för eventet.

Detta innebär bland annat följande varumärken: McLouis, Eura, Karmann, Pilote, Le Voyageur, Dethleffs, Sunlight, Carthago, Knaus, Weinsberg och Adria. Även Fiat kommer att vara på plats, liksom Höja Bil (fjädring och hydraulik) och ProDOB (däck, fälgar och belysning). Campingtillbehör blir det också gott om via Ullbädden, Semona, Reimo och Campingvaruhuset.

–      Det är alltid spännande med nya event och det finns potential för en stor succé, säger Jens Carlsson och tillägger att det handlar om ett husbilsevent.

Rulla till toppen