Bergholm till USA för inspiration

Publicerad: 2020-02-06   Uppdaterad: 2020-01-28

Husvagns- och husbils-importören Bergholm besöker amerikanska Lazydays för inspiration och idéer till den svenska campingindustrin.

I månadsskiftet november/december besöker husvagns- och husbilsimportören Bergholm från Kristinehamn världens största återförsäljare av fritidsfordon – Lazydays i USA. Med på resan är också ett antal av Bergholms återförsäljare. 

Syftet med resan är få inspiration och idéer och se hur det ikoniska företaget arbetar och vad de erbjuder. Såväl produkter och service som arbetssätt är av intresse. Bergholm har haft personlig kontakt med Lazydays en tid och under besöket kommer deras ledning att hålla en presentation av bolaget. Kanske finns det saker och lärdomar som den svenska campingindustrin kan ta efter?

– Precis som svenskar är amerikaner ett campingälskande folk och jag tror det finns mycket att hämta och inspireras av i USA. Det är en väl utvecklad marknad med lite andra produkter och erbjudanden än vi är vana vid i Sverige, säger Patrik Jonsson, försäljningschef på Bergholm.

Bergholm och återförsäljarna upplever generellt ett ökat intresse för camping och att nya målgrupper har hittat till denna semesterform. Inte minst har fler barnfamiljer och yngre börjat campa.

– Det gäller alltid att ligga i framkant och ha viljan att utvecklas. Både vi på Bergholm och våra återförsäljare satsar hårt och vill erbjuda våra kunder det bästa i såväl produkt- som serviceväg och den bästa campingupplevelsen, avslutar Patrik Jonsson.

Rulla till toppen