Rederi fräschar upp färjorna

Publicerad: 2020-03-03   Uppdaterad: 2020-02-25

Funderar ni på en utlandstripp med husbilen i sommar? Då kan vi meddela att Stena Line renoverar färjorna på succélinjen mellan Trelleborg och Rostock.

Ovan nämnda linje har haft en imponerande tillväxt de senaste åren och transporterade 2019 för första gången fler än 400 000 gäster. Lagom till högsäsongen 2020 investerar rederiet därför i runda tal 50 miljoner kronor i ett heltäckande renoveringsprogram för de två färjorna FS Mecklenburg–Vorpommern och M/S Skåne.

Renoveringen kommer till stor del att genomföras under drift och ska stå klart inför högsäsongen sommaren 2020. Den är heltäckande och inkluderar samtliga hytter, publika utrymmen, korridorer och serveringar ombord. På FS Mecklenburg-Vorpommern tas också den tidigare separationen mellan café och butik bort för att skapa ett större publikt utrymme. På M/S Skåne byggs ett nytt koncept där resenärer kan dra sig tillbaka för avkoppling.

– Naturligtvis vill vi ge våra gäster en modern och trevlig reseupplevelse även i framtiden och därför är detta ett viktigt steg på resan, säger Ron Gerlach, ansvarig för Stena Lines Tysklandslinjer, i ett pressmeddelande.

Rulla till toppen