Hur påverkar Corona branschen?

Husvagn & Camping vill poängtera att svaren på frågorna är från vecka 12, efter det kan mycket ha hänt.

Hur påverkar Corona branschen?

Inga utlandsresor, restaurangbesök, bio eller teater. Många måste arbeta hemifrån och viktiga möten blir inställda. På bara ett par veckor har allting vänds upp och ned – och orsaken heter Coronaviruset.

Publicerad

Vad har då hänt inom branschen? Vi sände 19 mars ut frågan till några generalimportörer och återförsäljare och fick följande svar: 

Jimmy Busch, platschef Caravanhallen Haninge: 

–Jag kan inte säga att vi upplever någon nämnvärd påverkan i dagsläget. Vi har nyligen avslutat en "jippohelg" som var fantastiskt välbesökt. Det vi noterat är att tillströmningen av kunder på vardagar är dämpad, om det beror på viruset låter jag vara osagt.

Darek Wolosz, vd Solhem Husbil: 

–Hos oss är det business as usual. Kunder dyker upp, leveranser sker. Vi har handsprit, informerat personalen och följer myndigheternas rekommendationer. Vi känner oss inte speciellt utsatta, lokalen är mycket fräsch och städas ofta, vi har inga "folkmängder" att prata om, kunder har möjlighet att gå runt i princip själva utan närgående kontakt med andra. När det gäller leveranser går det bra, men jag hört signaler från Fiat att det blir förseningar.

Johan Gustavsson, delägare Dags Husvagnscenter:

–Vi har ännu inte märkt något nämnvärt angående Corona förutom att alla pratar om det. Det är bra med kunder på fordonssidan och mycket spring i butiken. Märker av lite förseningar på fordon på grund av transportbekymmer men några produktionsproblem märker vi ännu inte av.

Håkan Jägmar, Salesmanager Sweden Hobby Caravan:

–Vi följer rekommendationerna från folkhälsomyndigheten, tycker de gör ett bra jobb i dessa svåra tider. Vår bransch får nog ta det lugnt och sitta still i båten, men om några veckor kommer vi förhoppningsvis få se ett ökat intresse kring våra produkter igen, då vi kommer till mitten av maj och
början av juni.

Bengt-Åke Bengtsson, vd Bengt i Örkelljunga:

–Vi har haft en fortsatt bra försäljning av husbilar och husvagnar och antalet kundbesök har varit ganska normalt hittills. Förhoppningsvis tycker många det är lämpligt att semestra i Sverige i sommar med husbil eller husvagn. Det har blivit lite förseningar av husbilsleveranser från utlandet men inga dramatiska. På reservdelssidan tar det också lite längre tid än vanligt. På företaget har vi vidtagit rekommenderade försiktighetsåtgärder.

Ett företag som har drabbats hårt av Covid-19 är fordonstillverkaren Kabe, som valde att stänga fabrikerna under två veckor i samband med påsk.

Vad händer då med Husvagn & Camping kryssning 22-23 november?

–Vi följer självklart utvecklingen och kommer att agera utifrån myndigheternas rekommendationer. I skrivande stund fortsätter vi att planera för att kryssningen ska bli av och vi hoppas att vi får träffa alla läsare under säkra omständigheter i höst, hälsar eventansvarige David Andersson.

Till sist kan vi meddela att SCR Svensk Camping bevakar utvecklingen av situationen kring covid-19 och följer instruktioner och rekommendationer de får från ansvariga myndigheter. Se www.scr.se för de senaste uppdateringarna.

 • Västervik – årets sommarstad

  Västervik – årets sommarstad

  Varje år utlyser Reseguiden tävlingen Årets sommarstad där svenska folket får rösta på sin favorit. Efter att tidigare har placerat sig som både tvåa och trea gick nu förstaplatsen till Västervik.

  Nyheter Redaktionen, 2020-09-29 07:16

 • Webbjätte öppnar butik

  Webbjätte öppnar butik

  Campingtillbehör 4U är sedan grundandet 2012 Sveriges största näthandlare av reservdelar och tillbehör till husvagnar, husbilar och fritidsfordon. Nu öppnar de en 900 kvadratmeter stor butik i Sundsvall.

  Nyheter Redaktionen, 2020-09-28 07:10

 • Trio med pop-up-tak

  Trio med pop-up-tak

  Önskas en kompakt husbil med det dubbla antalet bäddplatser? Då kan det vara på sin plats att kika på Laikas plåtis-trio Kosmo Campervan.

  Nyheter Redaktionen, 2020-09-25 09:20

 • Ta båten till campingen

  Ta båten till campingen

  Bättre båttrafik på Ångermanälven? Det har Sollefteå kommun ordnat via en gästhamnsbrygga som ligger i anslutning till stadens campingplats, Sollefteå Camping Risön.

  Nyheter Redaktionen, 2020-09-24 07:03

 • Yessi – ett barnkoncept

  Yessi – ett barnkoncept

  Barnfamiljer är en av First Camps allra viktigaste gästkategorier. Inför sommaren 2020 lanserar Sveriges ledande campingkedja ett nytt barnkoncept.

  Nyheter Redaktionen, 2020-09-23 07:24

 • Ny digital bokningstjänst

  Ny digital bokningstjänst

  Acamp är den nya digitala bokningstjänsten för husbilscampare som ger markägare nya inkomstkällor.

  Nyheter Redaktionen, 2020-09-21 07:38

 • Två taksängar i tuff italienare

  Två taksängar i tuff italienare

  Till modellåret 2020 lanserade McLouis modellen Mc4 330. Det handlar om en husbil med en annorlunda planlösning som nu är på ingång till Sverige.

  Nyheter Redaktionen, 2020-09-01 07:08

 • Ge inte tjuven chansen

  Ge inte tjuven chansen

  Så ska du göra för att minska inbrottsrisken.

  Nyheter Redaktionen, 2020-08-31 07:03

 • Uthyrning av husbil och husvagn i Lindome

  Uthyrning av husbil och husvagn i Lindome

  Allt fler företag har i år valt att hoppa på tåget med uthyrning av framför allt husbilar. Nordic Center i Lindome har i sin tur valt att även hyra ut husvagnar.

  Nyheter Redaktionen, 2020-08-28 07:56

 • Campingfordon hos Powersport

  Campingfordon hos Powersport

  Powersport Center i Nacksta, Sundsvall slog upp portarna i oktober i fjol. Redan nu breddar de sin verksamhet genom att sälja och serva husvagnar och husbilar.

  Nyheter Redaktionen, 2020-08-27 07:50

 • Sehammars breddar verksamheten

  Sehammars breddar verksamheten

  Semester på hemmaplan går hand i hand med det ökade intresset för att hyra husbil. Från och med 1 juni ingår Sehammars i uthyrningstjänsten Rent and Travel.

  Nyheter Redaktionen, 2020-08-26 07:45

 • Rapido breddar med slimmat

  Rapido breddar med slimmat

  Storsäljande Rapido breddar nu sitt sortiment med en slimmad trio kallad C-serien.

  Nyheter Redaktionen, 2020-08-25 07:29

 • Nytt flaggskepp från Bürstner

  Nytt flaggskepp från Bürstner

  Närapå först ut med lansering av 2021 års modeller är Bürstner när de nu visar upp duon flaggskepp ur Elegance-serien.

  Nyheter Redaktionen, 2020-08-24 07:16

 • Familjeföretag hyr ut

  Familjeföretag hyr ut

  Lödde Husvagnar i Löddeköpinge har över 30 års erfarenhet av branschen. Successivt har familjeföretaget vuxit och nu tar de även steget in i uthyrning av husbil och det via konceptet Rent and Travel.

  Nyheter Redaktionen, 2020-08-03 08:06

 • Husbilskampen involverar fler

  Husbilskampen involverar fler

  Husbilskampen – opinionskampanjen som HRF driver i nära samarbete med SCR Svensk Camping och Caravan Club rullar vidare och det med ett bredare omtag.

  Nyheter Redaktionen, 2020-07-31 08:59

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1594 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 582 fristående campingplatser och 655 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 357 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2020 -10

 • Husvagn & Camping 2020-09

 • Husvagn & Camping 2020-08

 • Husvagn & Camping 2020-07

 • Husvagn & Camping 2020-06

 • Husvagn & Camping 2020-05

 • Husvagn & Camping 2020-04

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842