Hur påverkar Corona branschen?

Publicerad: 2020-05-28   Uppdaterad: 2023-04-18

Inga utlandsresor, restaurangbesök, bio eller teater. Många måste arbeta hemifrån och viktiga möten blir inställda. På bara ett par veckor har allting vänds upp och ned – och orsaken heter Coronaviruset.

Vad har då hänt inom branschen? Vi sände 19 mars ut frågan till några generalimportörer och återförsäljare och fick följande svar: 

Jimmy Busch, platschef Caravanhallen Haninge: 

–Jag kan inte säga att vi upplever någon nämnvärd påverkan i dagsläget. Vi har nyligen avslutat en ”jippohelg” som var fantastiskt välbesökt. Det vi noterat är att tillströmningen av kunder på vardagar är dämpad, om det beror på viruset låter jag vara osagt.

Darek Wolosz, vd Solhem Husbil: 

–Hos oss är det business as usual. Kunder dyker upp, leveranser sker. Vi har handsprit, informerat personalen och följer myndigheternas rekommendationer. Vi känner oss inte speciellt utsatta, lokalen är mycket fräsch och städas ofta, vi har inga ”folkmängder” att prata om, kunder har möjlighet att gå runt i princip själva utan närgående kontakt med andra. När det gäller leveranser går det bra, men jag hört signaler från Fiat att det blir förseningar.

Johan Gustavsson, delägare Dags Husvagnscenter:

–Vi har ännu inte märkt något nämnvärt angående Corona förutom att alla pratar om det. Det är bra med kunder på fordonssidan och mycket spring i butiken. Märker av lite förseningar på fordon på grund av transportbekymmer men några produktionsproblem märker vi ännu inte av.

Hur påverkar Corona branschen?

Håkan Jägmar, Salesmanager Sweden Hobby Caravan:

–Vi följer rekommendationerna från folkhälsomyndigheten, tycker de gör ett bra jobb i dessa svåra tider. Vår bransch får nog ta det lugnt och sitta still i båten, men om några veckor kommer vi förhoppningsvis få se ett ökat intresse kring våra produkter igen, då vi kommer till mitten av maj och
början av juni.

Bengt-Åke Bengtsson, vd Bengt i Örkelljunga:

–Vi har haft en fortsatt bra försäljning av husbilar och husvagnar och antalet kundbesök har varit ganska normalt hittills. Förhoppningsvis tycker många det är lämpligt att semestra i Sverige i sommar med husbil eller husvagn. Det har blivit lite förseningar av husbilsleveranser från utlandet men inga dramatiska. På reservdelssidan tar det också lite längre tid än vanligt. På företaget har vi vidtagit rekommenderade försiktighetsåtgärder.

Ett företag som har drabbats hårt av Covid-19 är fordonstillverkaren Kabe, som valde att stänga fabrikerna under två veckor i samband med påsk.

Vad händer då med Husvagn & Camping kryssning 22-23 november?

–Vi följer självklart utvecklingen och kommer att agera utifrån myndigheternas rekommendationer. I skrivande stund fortsätter vi att planera för att kryssningen ska bli av och vi hoppas att vi får träffa alla läsare under säkra omständigheter i höst, hälsar eventansvarige David Andersson.

Till sist kan vi meddela att SCR Svensk Camping bevakar utvecklingen av situationen kring covid-19 och följer instruktioner och rekommendationer de får från ansvariga myndigheter. Se www.scr.se för de senaste uppdateringarna.

Rulla till toppen