Hemestra blir årets val

Publicerad: 2020-05-29   Uppdaterad: 2020-06-04

Det nya coronaviruset (Covid-19) påverkar hela vårt samhälle och vårt sätt att leva. En effekt av detta skulle kunna bli ändrade resvanor hos svenskarna, något som kan vara positivt för husbils- och husvagnsbranschen.

– Ska man stanna i Sverige är husbil och husvagn ett optimalt sätt att ta sig runt på, säger Tomas Haglund, ordförande för Husvagnsbranschens Riksförbund. 

Många företag och branscher i Sverige genomgår en väldigt tuff period till följd av det nya coronavirusets spridning inte bara i Sverige, utan i hela världen. Exakt hur husbils- och husvagnsbranschen kommer att påverkas är för tidigt att säga, men hittills ser det fortsatt stabilt ut i Sverige.

– Kortsiktigt är det såklart ett problem för alla i samhället. De allra flesta är försiktiga och håller sig hemma. Men ändå ser vi rapporter på att det fortfarande finns ett intresse för husbilar och husvagnar. I Stockholm är det problematiskt med tanke på situationen där, men i övriga landet verkar det som att man vågar ge sig ut, säger Tomas Haglund.

Ute i Europa har flera tillverkare stängt ned sin produktion, men i Sverige håller verksamheterna igång. I ett långsiktigt perspektiv tror Tomas Haglund att just husbils- och husvagnsbranschen kan få ett positivt utfall av den rådande situationen.

– Bara den sommaren som gick fanns det en stor vilja att resa inom landet. De flesta som har husbil eller husvagn har familjer och det är ett perfekt om man vill vara mer avskild, då man också har egen toalett och dusch. Resvanorna kan komma att ändras med färre resor i Europa och andra platser med flyg. Väljer man att stanna i Sverige är husbil och husvagn ett optimalt sätt att ta sig runt på.

Rulla till toppen