Elmia Husvagn Husbil ställs in

Publicerad: 2020-06-03   Uppdaterad: 2020-06-04

Nordens största husvagnss- och husbilsmässa kommer tillbaka i september 2021.

Det är givetvis Covid-19-pandemin som ställer till det för mässan, som arrangerats på Elmia sedan 1981 och som brukar locka 35 000 besökare årligen under de fem mässdagarna.

– Intresset för det mobila livet ökar, inte minst märkbart då begreppet ”hemester” ör mer aktuellt än någonsin. Vi befinner oss i en mycket svåranalyserat situation. Genomförandet av stora mässor kräver lång framförhållning vilket tyvärr inte ger oss några andra alternativ än att inte genomföra årets mässa, säger Lotta Frenssen, vd för Elmia AB.

Beslutet att ställa in Elmia Husvagn Husbil har fattats i dialog med Husvagnsbranschens Riksförbund (HRF) samt Caravan Club of Sweden samt diverse utställare och besökare.

– Det är viktigt med en årlig mässa som fokuserar på det mobila livet med dess produkter, nyheter och upplevelser. Mässan är också viktig som branschföreteelse då den samlar stora marknadsaktörer likväl som flera intresseorganisationer, klubbar med mera, säger Tomas Haglund, ordförande för HRF.

På mässcampingen i anslutning till mässan samlar Caravan Club of Sweden cirka 175 volontärer från två av sina sektioner. De lyfter särskilt fram vikten av mässan som mötesplats:

– Över 7 500 campinggäster samlas här och träffar vänner, diskuterar och tar del av alla aktiviteter som mässan erbjuder. Det är väldigt tråkigt att vi behövt fatta det här beslutet men vi kommer nu att ta nya tag inför 2021, säger Börje Svärdström, ordförande för Caravan Club of Sweden.

Nästa Elmia Husvagn Husbil kommer att genomföras den 8-12 september 2021.

Rulla till toppen