Säsongsstart 2020: ”Ny kategori campare”

Publicerad: 2020-06-23   Uppdaterad: 2020-06-22

Den första stora camping-helgen har nyligen avverkats – påsken. Ska vi summera hur det såg ut på landets campingplatser blir det en salig blandning.

Vi kontaktade därför Caravan Clubs vice riksordförande, Lasse Lindström, och frågade hur de upplevde vad som många menar var premiärhelgen.

– Det har varit väldigt olika på våra campingplatser. Av naturliga skäl färre besökare i Tandådalen, medan det var bra med folk på Sturkö Camping som ligger i Blekinge.

På frågan vad Caravan Club har vidtagit för åtgärder i dessa virusdrabbade tider, svarar Lasse Lindström:

-Vi följer de restriktioner som myndigheterna ger oss. Exempelvis städas det oftare och vi är ytterst noggranna med kontaktytor. Handsprit finns och vi vill helst se att endast en person i taget är i diskutrymmet. Vi har alla ett personligt ansvar där sunt förnuft ska gälla.

I dagsläget är det praktiskt taget omöjligt att sia om hur kommande sommar ser ut ur semesterperspektivet.

 Något som Lasse tror kan komma att gynna campingbranschen.

– Det är ganska säkert på en campingplats. Vi har egna boenden med allt som behövs för att klara sig på egen hand och då tänker jag närmast på hygien, toalett, sovutrymmen och matlagning. Dessutom gäller som bekant regeln fyra meter mellan varje fordon.

I ett större perspektiv tror och hoppas Lasse att campingbranschen kan få ytterligare ett uppsving under det här året.

– De som tidigare inte har varit runt i Sverige och sett sig om, har nu världens chans att upptäcka alla guldkorn som finns. 

– Jag kan också tänka mig att vi kommer att få se en ny kategori campare i sommar och då tänker jag närmast på dem som i vanliga fall väljer charter eller en annan typ av utlandsresor. 

– Med all sannolikhet kommer många stanna hemma i Sverige det närmaste halvåret och då ligger nog husvagnslivet nära till hands, avslutar Lasse Lindström.

Rulla till toppen