Uthyrning hos Nordic Center

Publicerad: 2020-07-01   Uppdaterad: 2020-06-22

Intresset för camping har ökat de senaste åren, likaså möjligheten att hyra ett semesterfordon. Därför breddar Nordic Center i Lindome verksamheten genom att ansluta sig till konceptet Rent and Travel.

Nordic Center i Lindome utanför Göteborg har sålt husvagnar, husbilar och campingtillbehör sedan 2013. För att möta den ökade efterfrågan och önskemål om att campa utan att äga sitt fordon kompletterar företaget nu med en hyrtjänst. Kommande sommar väntas nämligen ”svemester” – att semestra i Sverige – bli det givna alternativet.

– Vi ser ett ökat intresse för camping och inte minst för husbilen som semesterform. Att hyra är ett bekvämt och bra sätt att testa och det ser ut som att allt fler finner möjligheten att hyra husbil intressant, säger John Lund på Nordic Center. 

Uthyrningstjänsten för husbilar sker genom konceptet Rent and Travel som lanserades i Sverige 2019 av husvagns- och husbilsimportören Bergholm.

– Ur klimatsynpunkt är husbil dessutom ett av de bästa semesteralternativen eftersom den används som både färdmedel och boende. Och ju fler som reser med husbil istället för att flyga, desto lägre klimatpåverkan, avslutar John Lund.

Rulla till toppen