Podd för motorälskare

Publicerad: 2020-07-03   Uppdaterad: 2020-06-22

I början av mars lanserade P4 en ny poddserie – Bil i P4. Det är serien för alla som älskar gamla bilar, ombyggda bilar, snabba bilar, ovanliga bilar eller bilar som bara stått orörda i ett garage i 45 år.

Abstinens över att corona-viruset håller oss i en karantän-liknande situation? Då finns det lite ny och spännande underhållning att tillgå – om motorintresse finns. Journalisten och bilentusiasten Kenneth Tonef far runt i Sverige tillsammans med bilskeptikern Bobbo Krull, och kollar på minst sagt ovanliga bilar.

I tio avsnitt behandlar de frågor som ”Är Ferrari världens fräckaste bil?”, ”Hur sexig är en Jaguar?” eller ”Citroën – dröm eller mardröm?”

– Med stor fackkunskap och en smula avväpnande skepticism levererar duon Tonef och Krull ny kunskap och massor av underhållning på fyra hjul, säger Per Scholander, producent av Bil i P4.

De fem första avsnitten:

1. Ferrari: Image och teknik är kanske två saker man direkt kommer att tänka på när man säger Ferrari. Och pengar såklart. I detta program vänder och vrider de på myten om den fullblodiga italienaren.

2. Jaguar: Tonef har kollat in en helt unik Jaguar som stått orörd sedan 1973 och nu ska den få nytt liv. E-Type kallas ofta för världens sexigaste bil. Varför får vi veta här!

3. Citroën: Få bilmärken har så hängivna fans som Citroën. Men den franska folkbilen har också haft rykte om sig att vara rätt besvärlig. Är ”Paddan” och ”Gungcittran” drömbilar eller mardrömmar?

4. Jänkare: Att köra en amerikanare är i många fall en livsstil. Här dyker reportrarna ned bland raggare, plåtfenor och V8:or.

5. Porsche: Vem kör egentligen en Porsche och när var den som snyggast? Bulliga 356, 911 Targa eller de nya, moderna?

De första fem avsnitten finns i appen Sveriges Radio Play eller där poddar finns. Därefter släpps ett avsnitt i veckan. Mer info på: https://sverigesradio.se/bilip4

Rulla till toppen