Nordic Husbilar fyller 30 år

Publicerad: 2020-09-30   Uppdaterad: 2020-09-22

Nordic husbilar bygger campingfordon enligt kundens önskemål och specialfordon till en mängd olika myndigheter och företag. I år fyller deras verksamhet 30 år.

Det finns fem olika standardmodeller som de bygger på antingen Fiat eller Mercedes, kunden väljer själv. Serierna heter Explore, Extreme och flaggskeppet Expedition. De är samtliga rikligt standard-utrustade och byggda för vargavintrar. Fordonen tillverkas som halvintegrerad, alkov och crossover.

 –Inför vårt 30-årsfirande har vi tillverkat fler visningshusbilar än vad vi tidigare har haft, allt för att väcka intresse hos fler Nordic husbilskunder. Så i dag finns samtliga serier för visning, en av dem är en 4×4-hjulsdriven Mercedes, säger Stefan Tanskanen, vd för Nordic husbilar.

De anser att tiden nu är mogen att engagera fler representanter som vill sälja deras varumärke.

Under fjolåret etablerade de en ansvarig agent för Norge, Frode Heum på Nordic Caravan. I Sverige inledde de ett samarbete med Navis Powerstore i Luleå.

–Framöver vill vi ha en till två handlare ytterligare, i mellersta och södra Sverige. Vi vill även utöka i Finland med två – tre representanter, avslöjar Stefan Tanskanen.

Rulla till toppen