Värmekomfort med zonsystem

Publicerad: 2020-11-30   Uppdaterad: 2020-11-29

Boende i husvagnar och husbilar kan ha olika preferenser när det gäller inomhustemperatur. Vissa familjemedlemmar föredrar 20 grader medan andra önskar ett något lägre eller högre gradantal.

Med hjälp av Aldes flerzonsteknologi kan du ställa in temperaturen i olika zoner och får på så sätt en bättre värmekomfort i fordonet. Systemet kan också hjälpa dig att minska gasol- eller elförbrukningen eftersom det endast används energi i den zon som du önskar – exempelvis kan du ha det svalare i sovrummet än i den övriga bodelen. Namnet på den nya värmepannan är Alde Compact 3020 PS, vilket är en vidareutveckling av serien Compact.

Systemet har separata konvektorslingor för varje zon för individuell reglering av gradantalet. Detta styrs av en manöverpanel som har fått ett nytt gränssnitt där du enkelt kan navigera mellan de olika zonerna och naturligtvis också styra värmesystemets alla övriga funktioner. 

3020 PS inkluderar även Alde ICT®-System. ICT®, vilket står för Intelligent Climate Tecnology, innefattar: automatik för mjuka och effektiva temperaturövergångar genom avancerad systemlogik, energioptimering, natt- och dagautomatik samt klimatkontroll. 

Det nya systemet är utvecklat i samarbete med den svenska husbils- och husvagnstillverkaren Kabe, som kommer att börja implementera det i begränsad skala från och med modellår 2021. Systemet kommer att finnas tillgängligt för alla tillverkare från modellår 2022.

Rulla till toppen