Tredje generationen tar över

Publicerad: 2021-02-04   Uppdaterad: 2021-01-30

Efter en rekordsommar med en 30-procentig försäljningsökning av husvagnar och husbilar, kliver Marie Sundberg in som ny delägare i familjeföretaget Sehammars utanför Kalmar.

–Det känns roligt och helt naturligt att ta över nu när pappa (Kenneth Sundberg) vill trappa ner. Och det ska bli roligt att driva företaget tillsammans med min bror, säger Marie Sundberg.

I snart 50 år och i tre generationer har smålandsföretaget Sehammars sålt husvagnar och husbilar. Och det ökande intresset för friluftsliv har märkts tydligt i familjeföretaget. Idag är nio personer anställda och omsättningen har ökat med i snitt 35 procent per år de senaste sex åren.

–Sommaren 2020 blev en rekordsommar. Vi hade en strid ström av förstagångsköpare av fritidsfordon och de husbilar vi hyr ut via Rent and Travel var bokade hela sommaren, säger Marie Sundberg. 

Mitt under fjolårets högsommar flyttade företaget till nya lokaler strax utanför Kalmar, och nu finns det stora planer på att bygga ut på den nya adressen. Såväl butiken som verkstaden och visningshallen ska utökas, allt för att få plats att visa ännu fler tält och tillbehör. Dessutom kommer man att satsa ytterligare på uthyrningsverksamheten nästa sommar.

–Vi ser ett intresse av att bo bekvämt när man reser med husbil eller husvagn och många vill ha tillbehör som förtält, bekväma möbler och utrustning för att kunna fricampa utan el. 

Det vill vi kunna erbjuda ännu mer av i vår nya butik, avslutar Marie Sundberg som kommer att ansvara för försäljning och butik medan storebror Niklas Cederlöf är vd och jobbar med försäljning även han. 

Sehammars är återförsäljare av husbilar av märkena Knaus, Weinsberg, Malibu, CI och Roller Team samt husvagnar från Knaus, Weinsberg, Tabbert och T@B. De ingår även i uthyrningskonceptet Rent and Travel.

Rulla till toppen