First Camp är störst i Sverige

Publicerad: 2021-02-08   Uppdaterad: 2021-01-30

Campingkedjan First Camp har nu Sveriges största bokningskanal för camping, räknat i antalet besökare. Under 2020 har långt över 3 miljoner varit inne på firstcamp.se där onlinebokningen för 2021 redan har öppnat.

First Camp har de senaste åren investerat stort för att skapa marknadens smidigaste bokningskanal online. Att förenkla för alla campare är ledstjärnan i all utveckling som företaget gör. På firstcamp.se kan besökarna få inspiration och boka sitt campingboende på företagets 44 destinationer, varav 39 finns i Sverige. Funktionerna på sajten har löpande byggts ut under de senaste åren. 

– Målet med vår satsning digitalt är att hela tiden förenkla och inspirera för de som söker efter boende i Skandinavien – det ska vara minst lika lätt och roligt som att boka en semester utomlands. Vi har ett brett utbud av campingtomter men många känner inte till att vi även erbjuder 1 600 stugor på våra anläggningar. Vi är glada över att nu vara störst, men vill såklart nå många fler och fortsätter satsa på att bygga världens bästa hemsida för camping, säger Ingela Lundkvist, kommersiell chef på First Camp. 

För tre år sedan var det bara cirka tolv procent av företagets bokningar som gjordes online, men den siffran är nu omkring 40 procent i snitt över hela året. Inom charterresandet ligger siffran på mellan 80 och 90 procent.

– Vi kommer att nå de siffrorna också, men om det tar fem eller tio år får vi se. Tack vare att vi är en stor kedja har vi resurser till att hela tiden förbättra vår hemsida och det är en viktig milstolpe att vi numera är Sveriges största bokningskanal för camping, säger First Camps vd, Johan Söör.

Rulla till toppen