Ska växa med förmedling

Publicerad: 2021-03-08   Uppdaterad: 2021-02-27

Husbils- och husvagns-återförsäljaren Hobby Fritid i Tenhult gör en storsatsning inför 2021.

– Vi breddar oss och gör förmedling av fritidsfordon till ett eget affärsområde. Målet är att bli en av de största aktörerna i landet och vi gör det med hjälp av branschens uppstickare Formic Design, säger Mats Svensson, vd för Hobby Fritid i Tenhult.

Från och med årsskiftet kommer Formic Design att flytta in i Hobby Fritids anläggning i Tenhult. Samtidigt blir Formics ägare Micael Forsmyr sälj- och marknadsansvarig för Hobby Fritid i Tenhult och är den som ska ansvara för att bygga upp det nya affärsområdet.

– Marknaden för förmedling av fritidsfordon har vuxit mycket snabbt de senaste åren, både i Sverige och i hela Europa. Nu blir min uppgift att ha fullt fokus på detta och vi har alla förutsättningar att lyckas, säger Micael Forsmyr.

– Den stora förklaringen är enkelheten och tryggheten. Att som privatperson sälja ett fordon själv är inte alldeles enkelt. Har man otur kan det bli fel och det blir en dålig affär. Vårt erbjudande är att vi tar hand om hela processen, inklusive rollen som säljare i juridisk mening. Det gör exempelvis att alla garantiåtaganden ligger på oss, förklarar Mats Svensson.

Hobby Fritid i Tenhult är idag återförsäljare för Knaus, Weinsberg, Hobby och Elnagh. I den nya strategin ingår att ha ett större utbud av olika fabrikat och modellstorlekar.

– Vi har ett upparbetat kontaktnät med ett antal återförsäljare i Tyskland som vi köper begagnade husbilar ifrån. I stort sett kan kunden önska vad hen vill ha och med våra kontakter löser vi uppgiften, avslutar Micael Forsmyr.

Rulla till toppen