Krögare med både rök och eld

Publicerad: 2021-04-03   Uppdaterad: 2021-03-31

När nya fjälldestinationen Idre Himmelfjäll nu kör sin andra säsong är det med nya smaker. Krögartrion David Gard, Daniel Karlström och Albin Roos Hansson har nämligen tagit över anläggningens restaurang.

– Jag har öppnat krogar i hela mitt liv men alltid drömt om att få jobba i fjällen som jag också kommer ifrån. Vi ser fram emot att bjuda Idreborna och ditresta fjällälskare på rak, hållbar mat med en tvist, säger krögaren David Gard.

På den nya restaurangen (vid tidigare Freds Food Court) kommer råvarorna i första hand från regionen och restaurangen kommer att samarbeta med företaget Idre Ren vilket bland annat innebär ren på menyn. Rökt mat från eget rökeri och fisk fångad i området kommer att serveras och en hel del av rätterna kommer att lagas över öppen eld. Utöver de högkvalitativa råvarorna kommer det även att finnas boulespel, kids corner och en del annat.

– Anläggningens restaurang är på många sätt dess hjärta. Det är därför extra kul att vi har fått hit ett superteam som vi vet kommer att göra anläggningen mycket attraktiv även utanför pisten. Vi som jobbar där har just fått provsmaka vinterns meny och jag kan bara säga att den var förstklassig, säger Torbjörn Wallin, vd på Idre Himmelfjäll.

Rulla till toppen