Nolia: Tre av fyra får gå

Publicerad: 2021-04-09   Uppdaterad: 2021-04-06

Nolia går mot ett osäkert år. För att kunna se framåt tvingas företaget till uppsägningar.

– Vi måste rigga framtidens Nolia. Det innebär förändringar i hur dagens Nolia ser ut, säger Jonas Dahlberg, vd på Nolia AB.

Sedan pandemins följdverkningar först stängde möjligheterna till mässor och sedan minskade möjligheterna till konferenser har två av Nolias starkaste fundament närmast försvunnit. Lyckat omställningsarbete i form av ökat externt konsultarbete men också utveckling av allt från hybridkonferenser till digitala liveevent har inte hjälpt.

– Det mesta är sådant som ger begränsade ekonomiska effekter. Den ökande digitala delen av vår affär, som vi inte kommer att minska ambitionerna kring, kan inte ersätta grunden för vår verksamhet som innebär att människor möts, säger Jonas Dahlberg och fortsätter:

– Eftersom 2021 ännu inte ser ut att ge oss några garantier för att kunna öppna upp för våra kärnverksamheter tvingas vi, som ett av de sista större mäss- och eventföretagen i Sverige att säga upp personal.

Även om totala antalet uppsägningar inte är färdigförhandlade ännu, så handlar det om en stor omstrukturering.

– Tyvärr kommer vi att behöva säga upp ungefär tre av fyra anställda. Flera av de som kommer att sägas upp har långa uppsägningstider och jag hoppas verkligen att vi kan återkalla dessa uppsägningar innan den tiden löpt ut, meddelar Jonas Dahlberg.

Rulla till toppen