Tysk kvartett i Alvesta

Publicerad: 2021-05-05   Uppdaterad: 2021-05-02

Alvesta Husvagn & Fritid tar nu nästa steg i sin verksamhet. Efter ett år som fri handlare utökar man strategin inom husvagnar och husbilar genom att bli återförsäljare för fyra varumärken.

– Vi har klarat oss väldigt bra som fri handlare men efter att ha varit uppvaktade av i stort sett alla de större varumärkena tyckte vi att det kändes mest rätt att börja samarbeta med Bergholm, säger Jan Saxmo, grundare och vd på Alvesta Husvagn & Fritid. Detta innebar att de nu är återförsäljare för den tyska kvartetten Knaus, Weinsberg, T@B och Tabbert.

Historiskt har det hänt mycket sedan 1997 då Jan Saxmo började sälja husvagnar, italienska vespor, mopeder och elcyklar (först i landet) i den lilla lokalen i Växjö.

Efter fem flyttar har företaget idag 3 500 kvadratmeter lokalyta i form av utställningshall, butik och verkstad. Utöver detta har man också närmare 26 000 kvadratmeter utställningsyta utomhus där man bland annat kan visa fritidsfordonen i sin rätta miljö. 

– I samband med att de nya fordonen anländer passar vi på att utbilda oss mycket noga, både på säljavdelningen och i verkstaden. Vi har alltid ansett att det är av yttersta vikt att man känner till de produkter man ska sälja och sedan tar hand om och servar dem, säger Jan Saxmo.

Rulla till toppen