Tabberts husvagnar finns nu i Alvesta.

Tysk kvartett i Alvesta

Publicerad: 2021-05-05   Uppdaterad: 2021-05-02

Alvesta Husvagn & Fritid tar nu nästa steg i sin verksamhet. Efter ett år som fri handlare utökar man strategin inom husvagnar och husbilar genom att bli återförsäljare för fyra varumärken.

– Vi har klarat oss väldigt bra som fri handlare men efter att ha varit uppvaktade av i stort sett alla de större varumärkena tyckte vi att det kändes mest rätt att börja samarbeta med Bergholm, säger Jan Saxmo, grundare och vd på Alvesta Husvagn & Fritid. Detta innebar att de nu är återförsäljare för den tyska kvartetten Knaus, Weinsberg, T@B och Tabbert.

Historiskt har det hänt mycket sedan 1997 då Jan Saxmo började sälja husvagnar, italienska vespor, mopeder och elcyklar (först i landet) i den lilla lokalen i Växjö.

Efter fem flyttar har företaget idag 3 500 kvadratmeter lokalyta i form av utställningshall, butik och verkstad. Utöver detta har man också närmare 26 000 kvadratmeter utställningsyta utomhus där man bland annat kan visa fritidsfordonen i sin rätta miljö. 

– I samband med att de nya fordonen anländer passar vi på att utbilda oss mycket noga, både på säljavdelningen och i verkstaden. Vi har alltid ansett att det är av yttersta vikt att man känner till de produkter man ska sälja och sedan tar hand om och servar dem, säger Jan Saxmo.