Fem stjärnor för Leksand

Publicerad: 2021-05-28   Uppdaterad: 2021-05-23

Det är inte bara ishockeylaget Leksand Stars som firar framgångar i årets SHL-serie. Orten har nu också en femstjärnig campingplats i Leksand Strand.

Standarden på svenska campingplatser fortsätter att förbättras. Det kan branschorganisationen SCR Svensk Camping konstatera då de släpper resultatet av 2021 års klassificering för alla 202 kvalitetsgranskade campingplatser i Sverige. En ny femstjärnig och tre nya fyrstjärniga anläggningar finns på listan och det är Leksand Strand i Dalarna som fick full pott.

–Klassificeringen spelar en viktig roll för branschen, att kunna möta gästernas efterfrågan på
kvalitetsupplevelser. Anläggningarna får svart på vitt på vad de kan förbättra och utveckla och gästerna i sin tur får det lättare att hitta en campingupplevelse som passar dem, säger Peter Jansson, tf vd för SCR Svensk Camping.

De femstjärniga campingplatserna i Sverige får besök varje år. Vid klassificering bedöms campingplatsen efter 85 olika kriterier. Alla SCR Svensk Campings medlemmar uppfyller ett antal grundläggande standardkrav och arbetar efter uppsatta etiska regler.

– Klassificeringen är också en bärande del i vår vision att vara Europas bästa campingdestination, avslutar Peter Jansson.

Rulla till toppen