Campingrekord i påsk

Publicerad: 2021-06-22   Uppdaterad: 2021-06-21

Att intresset för camping ökar mer och mer bekräftades under den gångna påskhelgen, campingårets första storhelg. För First Camps svenska destinationer ökade logiomsättningen med hela 15–20 procent jämfört med påsken 2019, det vill säga före Covid-19-pandemin.

Ökningen avser jämförbara destinationer hos First Camp, det vill säga exklusive nya förvärv. 

–Många har verkligen längtat efter att kunna komma ut och campa. Vi hade dock inte vågat hoppas på så höga siffror och att vi skulle överträffa rekordpåsken 2019, säger First Camps vd Johan Söör.

First Camp har sedan Covid-19-pandemins utbrott i Skandinavien arbetat hårt för att skapa trygga miljöer på destinationerna för både gäster och medarbetare. Tillsammans med andra större branschaktörer, Folkhälsomyndigheten och Visita utarbetades specifika riktlinjer för camping förra våren.

Enligt First Camps gästundersökning (utförd i april 2020) kände cirka 15 procent av gästerna stor oro för Covid-19 i samband med vistelse på camping. Enligt en färsk gästundersökning med över 500 svar är motsvarande siffra nu under en procent.

–Under pandemin har svenskarnas intresse för att semestra på hemmaplan ökat. Fler och fler upptäcker tjusningen med att bo på camping – vare sig det är i stuga, husvagn, husbil eller tält.

– Husvagnsförsäljningen har också ökat det senaste året och oavsett hur pandemin utvecklas de kommande månaderna är camping en pandemisäker boendeform. Allt talar för att campingbranschen går en mycket ljus framtid till mötes, avslutar Johan Söör.

Rulla till toppen