300-procentig ökning

Publicerad: 2021-07-28   Uppdaterad: 2021-07-20

Intresset för att hyra campingfordon håller i sig. Uthyrningstjänsten Rent and Travel har under årets första fyra månader haft tre gånger fler bokningar jämfört med i fjol.

Företaget Sehammars i Kalmar är en av stationerna inom uthyrningskonceptet Rent and Travel. 

–Vi startade som upphämtningsstation för Rent and Travel förra året och hyrde ut den första husbilen i juni. Då hade vi två husbilar men insåg snabbt att efterfrågan var mycket större, så i år har vi sex stycken och planerar att ta in ännu fler fordon. Det här är bland det roligaste vi har gjort och många nybörjare blir förvånade över hur fina och välutrustade husbilarna är, säger Niklas Cederlöf, vd på Sehammars.

Konceptet Rent and Travel kommer från Tyskland och lanserades i Sverige 2019 genom husvagns- och husbilsimportören Bergholm. Idag finns upphämtningsstationer på åtta orter och diskussioner med flertalet aktörer pågår.

–Aldrig har vi upplevt en sådan efterfrågan på fritidsfordon som det senaste året, sett till såväl antalet uthyrda som sålda fordon. Många har upptäckt tjusningen med camping för första gången och jag är övertygad om att ett stort antal av dem kommer fortsätta att semestra inom landet med husbil eller husvagn även framöver, säger Lars Bergholm, vd på Bergholm.

Rulla till toppen