Hobby: Tre nya husvagnsserier

Publicerad: 2021-08-24   Uppdaterad: 2023-04-18

Hobby blev först ut att presentera sina nyheter inför modellåret 2022.Inom deras husvagnstillverkning händer det minsann en hel del intressant då tre nya serier lanseras.

I den förra utgåvan av Husvagn & Camping ”provsmakade” vi lite på en av de nya serierna – Beachy. Som namnet avslöjar handlar det om en konceptserie som finns i tre olika storlekar: 360, 420 och 450. Trion har ett tydligt ”strandtema” med tygkorgar, elastiska remmar, sandfärgade kuddar och öppningsbar bakgavel. Toalett? Nej, men via tillvalslistan kan man applicera en Porta Potti.

Ljus, rymlig, mångsidig, designmedveten och mysig. Dessa ord får stå för nya Excellent Edition som främst riktar sig till unga, moderna familjer. Sex olika layouter kommer att finnas tillgängliga.

Hobbys nya premiumklass presenteras som Maxia. Här noterar vi ett mycket tydligt och funktionellt formspråk där öppen inredning kombineras med samordnade färger (antracitgrå design). Den eleganta interiören skapar en närmast gränslös känsla av total avkoppling. Maxia finns som 495 UL (singel-bäddar och U-soffa) och 660 WQM (med frontkök och hygienutrymme alla längst bak).

De vanliga Hobbymodellerna då? Jodå, de har uppgraderats de också. Bland annat har OnTour och De Luxe fått nya skåpdörrar med varma nyanser, medan både Excellent och Prestige har förbättrats inom ett antal områden, samtidigt som de behåller sina trendiga interiörer.

Hobby: Tre nya husvagnsserier
Öppen vanlife-känsla i Beachy, här ses inredningen i 420-modellen.
Rulla till toppen