Husbilar rekordökar på Blocket

Publicerad: 2021-08-25   Uppdaterad: 2021-08-23

Ny statistik från Blocket visar att efterfrågan på begagnade husbilar har stigit rejält. Antalet sökningar på husbilar har ökat med 60 procent under perioden 1 januari-31 maj, jämfört med samma period föregående år.

Redan förra året uppvisade svenskarna ett stort intresse för att semestra i husbil. Vid årsskiftet fanns hela 105 husbilar registrerade per 10 000 invånare, vilket innebär att Sverige förstärkt sin plats som Europas näst husbilstätaste land, strax efter Finland. Just nu uppgår medianpriset på en husbil till 565 000 kronor, räknat på både privat- och företagssålda husbilar. Det är en ökning med 13 procent jämfört med förra året.

– Priserna stiger när efterfrågan ökar, men köper man begagnat riskerar man inte att förlora så mycket pengar. Samtidigt finns ett stort utbud på begagnatmarknaden, och det är enkelt för både rutinerade husbilsägare och nybörjare att byta husbil efter behov, säger Henrik Littorin, marknadsdirektör för Blocket Fordon.

De mest eftersöka orden på Blocket med koppling till husbilar är i tur och ordning: Plåtis, Kabe, Hobby, Rimor och Adria.

Rulla till toppen