Camptoo lanseras i Sverige

Publicerad: 2021-09-27   Uppdaterad: 2021-09-22

Alla husbils- och husvagnsägare kan nu enkelt och säkert tjäna pengar på att hyra ut sitt campingfordon till andra semesterfirare när de inte själva brukar sitt fordon.

Camptoo startades i Nederländerna redan 2014 och har sedan dess expanderat kraftigt i flera europeiska länder. Nyligen lanserades delningstjänsten i Finland med stor framgång.

Grundkonceptet är att ägare av campingfordon av olika slag listar sina fordon på tjänsten under de perioder då de själva inte använder fordonet, och reslystna personer som vill hyra en husbil eller husvagn hittar vad de söker på webbplatsen. På så sätt kan campingfordonsägare få en extrainkomst.

 –Som ägare till en husbil eller husvagn finns här extra pengar att tjäna under de veckor då fordonet inte används. Med Camptoo kan fordonsägarna enkelt och säkert hyra ut sitt semesterfordon till personer som kanske själva funderar på att köpa en husbil eller husvagn och vill testa på campinglivet innan de slår till, säger Martijn Peeters, grundare och vd för Camptoo.

Mer än 4 000 olika fordon kan hyras runt om i Europa med hjälp av denna plattform. I Sverige är företagets mål att skapa ett nätverk med cirka 200 fordon under första verksamhetsåret.

Camptoo erbjuder, utöver kreditkortskontroll, betalningar med mera, även en dagsförsäkring via Moderna Försäkringar som gör att uthyrare kan känna sig trygga i att fordonet är helförsäkrat under hela hyresperioden. Fordonet är försäkrat upp till 2 miljoner kronor. För mer info se, www.camptoo.se.

Rulla till toppen