Stort intresse på campingmässa

Publicerad: 2021-12-23   Uppdaterad: 2021-12-21

Pandemin har gett campingen ett rejält uppsving, som är så pass stort att det uppstått en brist på fritidsfordon. På mässan Smaka på Camping på Elmia i Jönköping visade husbils- och husvagnsimportören Bergholm upp 111 fordon.

Under dagarna 14–17 oktober samlades cirka 7 000 besökare för att ta del av nyheter bland husvagnar, husbilar och campervans. Totalt såldes det 150 fordon till ett värde av cirka 120 miljoner kronor. Två av dessa var den helelektriska husvagnen Knaus Sport E.Power Selection och husbilen Grand Empire från premiumvarumärket Morelo, som kostade 8,5 miljoner bara den.

– Det är fantastiskt roligt att så många delar vår stora passion och vill vara en del av campinglivsstilen, säger Lars Bergholm, vd för Bergholm som för första gången arrangerade en egen mässa (Smaka på Camping) nu när Elmia Husvagn Husbil ställdes in för andra året i rad. 

– En av våra viktigaste uppgifter just nu är att hjälpa till och hänvisa kunderna till de modeller som kan levereras snabbt. Vi har exempelvis ett antal fordon från Knaus på MAN-chassin som vi kan säkra
leverans på innan sommaren 2022. Under mässan kunde dessa fordon provköras och det var ett stort intresse, förklarar Lars Bergholm.

I samband med mässan visades sju varumärken upp och unikt var att ett dussin fordon kom från premiumtillverkaren Morelo. 

– Det finns cirka 200 Morelo-fordon registrerade i Sverige och ungefär en fjärdedel av dessa var på plats på mässcampingen vid Elmia under helgen. Det var en häftig syn att se alla stora fordon på rad i solnedgången, avslutar Lars Bergholm.

Rulla till toppen